Vraj čerstvé kysnuté cesto nafukuje. Ale pagáčiky sa našťastie dajú zjesť aj odstáte ...
Potrebujeme:
múka /ja vždy len polohrubú/ | 500 g |
olej | 1 dl |
vajce | 1 |
mlieko | 250 ml |
droždie | balíček |
soľ | lyžička |
oškvarky | 130 g |
zemiaky varené v šupke | 2 ks |
vajce na potretie | 1 |
Oškvarky si rozmixujeme na pastu. Suroviny okrem zemiakov dáme vymiesiť do pekárničky, prípadne vymiesime a necháme vykysnúť. Rozvaľkáme na doske a potrieme oškvarkami a posypeme strúhanými zemiakmi. Preložíme párkrát ako obáločku a opäť rozvaľkáme. Ak chceme viacvrstvové pagáčiky, prekladáme opakovane. Ja som neprekladala už viackrát. Cesto hrubé cca 1cm vykrajujeme kolieskom a kladieme na plech. Potrieme vajcom, posypeme soľou a pečieme na 180° asi 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára