Oškvarkové pagáčiky

Vraj čerstvé kysnuté cesto nafukuje. Ale pagáčiky sa našťastie dajú zjesť aj odstáte ...


Potrebujeme:
múka /ja vždy len polohrubú/ 500 g
olej 1 dl
vajce 1
mlieko 250 ml
droždie balíček
soľ lyžička
oškvarky 130 g
zemiaky varené v šupke 2 ks
vajce na potretie 1



Oškvarky si rozmixujeme na pastu. Suroviny okrem zemiakov dáme vymiesiť do pekárničky, prípadne vymiesime a necháme vykysnúť. Rozvaľkáme na doske a potrieme oškvarkami a posypeme strúhanými zemiakmi. Preložíme párkrát ako obáločku a opäť rozvaľkáme. Ak chceme viacvrstvové pagáčiky,  prekladáme opakovane. Ja som neprekladala už viackrát. Cesto hrubé cca 1cm vykrajujeme kolieskom a kladieme na plech. Potrieme vajcom, posypeme soľou a pečieme na 180° asi 20 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára