Bryndzové pagáčiky



Ja som teda zaťažená na domáce papanie a toto je pre mňa ideálna náhrada čipsov a iných pamlskov k telke.




Potrebujeme na cesto: 
mlieko 150 ml
olej  50 ml
vajce 1
múka /ja vždy len polohrubú/ 150 g
zemiaky varené v šupke 70 g
soľ štipka
cukor lyžička
droždie balíček
vajce na potretie

Potrebujeme na plnku:

bryndza 125 g
zemiaky varené v šupke 100 g
vajce 1




Cesto dáme vymiesiť a vykysnúť do pekárničky. Potom rozvaľkáme. Moje cesto bolo tak vláčne, že stačilo iba rukami rozťapkať na doske. Cesto potrieme plnkou a prekladáme, kým sa plnka "neschová". Potom rozvaľkáme na cca 1cm. Potrieme vajíčkom a kolieskom vykrajujeme pagáčiky. Prípadne lenivejšie gazdinky radielkom nakrájajú na štvorčeky. Pečieme 20 minút na 200°C. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára