Ja som teda zaťažená na domáce papanie a toto je pre mňa ideálna náhrada čipsov a iných pamlskov k telke.
Potrebujeme na cesto:
| mlieko | 150 ml |
| olej | 50 ml |
| vajce | 1 |
| múka /ja vždy len polohrubú/ | 150 g |
| zemiaky varené v šupke | 70 g |
| soľ | štipka |
| cukor | lyžička |
| droždie | balíček |
Potrebujeme na plnku:
| bryndza | 125 g |
| zemiaky varené v šupke | 100 g |
| vajce | 1 |
Cesto dáme vymiesiť a vykysnúť do pekárničky. Potom rozvaľkáme. Moje cesto bolo tak vláčne, že stačilo iba rukami rozťapkať na doske. Cesto potrieme plnkou a prekladáme, kým sa plnka "neschová". Potom rozvaľkáme na cca 1cm. Potrieme vajíčkom a kolieskom vykrajujeme pagáčiky. Prípadne lenivejšie gazdinky radielkom nakrájajú na štvorčeky. Pečieme 20 minút na 200°C.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára