Zdravé a chutné jedlo. Prípadne je možné vynechať "nafukovaciu cibuľu a cesnak". Pre alergikov mliečnej bielkoviny/ laktózy stačí nahradiť maslo olivovým olejom a smotanu napríklad sójovým mliekom.
Potrebujeme:
losos | 200 g |
ryža | šálka |
cuketa | 200 g |
cibuľka | malá |
cesnak | strúčik |
maslo | 20 g |
smotana | 120 g |
soľ | štipka |
Polovicu masla si roztopíme na panvici a opražíme kúsky lososa bez kože. Stačí pár minút z každej strany. Lososa opatrne vyberieme a odložíme. V panvici si roztopíme druhú časť masla, opražíme cibuľku a potom pridáme ryžu. Chvíľu opekáme, potom zalejeme horúcou vodou /prípadne vývarom/. Osolíme a miešame, kým sa voda vyparí /cca 5min/, potom prilejeme zas trošku vody a necháme dusiť /cca 5min/. Primiešame nastrúhanú cuketu a ešte podlejeme a necháme dusiť /cca 5min/, kým sa voda nevstrebe. Ochutíme prelisovaným cesnakom a smotanou a zamiešame opatrne kúsky lososa. Voilà. Mňam!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára