Potrebujeme:
mlieko | 75 ml |
voda | 50 ml |
droždie /ja vždy len sušené/ | balíček |
maslo | 20 g |
soľ | štipka |
vajce | 1 |
múka /ja vždy len polohrubú/ | 250 g |
vajce na potretie | 1 |
Suroviny nahádžeme do pekárničky, ktorá vymiesi a vykysne cesto. (Prípadne vymiesime a dáme vykysnúť cesto) Z tohto množstva vyjde 6 menších žemličiek. Utlapeme ich na plechu s papierom a dáme do rúry na 180° na 10 minút. Vyberieme, potrieme vajcom a posypeme hrubou soľou a vrátime do rúry na 15 minút. Upečené žemle po rozkrojení ešte môžeme opiecť spolu s mäskom. Ak vám ostanú žemle, šup s nimi do mrazničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára