Špargľové rizoto s bielym syrom a hrozienkami

Treba si počkať na tie dva mesiace, kým je špargľová sezóna a potom šup do varenia. 



Potrebujeme:
špargľa 200 g
ryža šálka
víno 1 dl
hrozienka hrsť
maslo kúsok
biely syr 100 g
smotana 125 g
soľ štipka


Špargli odkrojíme hlavičky, ktoré si odložíme. Stonky ošúpeme ako zemiaky a nakrájame na malé kolieska. Na roztopenom masle opražíme špargľu a necháme ju restovať par minút. Potom pridáme ryžu, premiešame, osolíme a podlejeme vínom. Keď sa víno vstrebe, prilievame vodu a miešame, kým ryža nezmäkkne. Keď je ryža mäkká, zamiešame hrozienka, syr nakrájaný na kocky, hlavičky špargle a smotanu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára