Vraj čerstvé kysnuté cesto nafukuje. Ale pagáčiky sa našťastie dajú zjesť aj odstáte ...
Potrebujeme:
| múka /ja vždy len polohrubú/ | 500 g |
| olej | 1 dl |
| vajce | 1 |
| mlieko | 250 ml |
| droždie | balíček |
| soľ | lyžička |
| oškvarky | 130 g |
| zemiaky varené v šupke | 2 ks |
| vajce na potretie | 1 |
Oškvarky si rozmixujeme na pastu. Suroviny okrem zemiakov dáme vymiesiť do pekárničky, prípadne vymiesime a necháme vykysnúť. Rozvaľkáme na doske a potrieme oškvarkami a posypeme strúhanými zemiakmi. Preložíme párkrát ako obáločku a opäť rozvaľkáme. Ak chceme viacvrstvové pagáčiky, prekladáme opakovane. Ja som neprekladala už viackrát. Cesto hrubé cca 1cm vykrajujeme kolieskom a kladieme na plech. Potrieme vajcom, posypeme soľou a pečieme na 180° asi 20 minút.


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára