Vypražená tekvica

Dnes som slamená vdova, tak si spravím párty. Za normálnych okolností totiž u nás doma tekvica nie je tolerovaná. 


Potrebujeme:
tekvica
vajce
múka
strúhanka
olej
soľ



Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka a nakrájame. Tradične sa krája na "podkovičky" . Ale prečo ? Veď s tými podkovičkami sa tak neuveriteľne nemotorne manipuluje ... Ja som nakrájala na pásiky. Všetky kúsky posolíme a obalíme. Plech na pečenie vystelieme papierom a pokvapkáme olejom. Ja ešte aj prstom rozotriem, nech je to akože rovnomernejšie. Na papier pokladieme tekvicu a pokvapkáme olejom. Ja som sa bála, že pokvapkať nestačí, tak som dala viac oleja. Ale pokvapkať stačí! Pečieme 30 minút na 170°C. Tekvica je mňamková ako z panvice, ale bez drhnutia panvice a kopy oleja.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára