Hamburgerové žemle

Po dňoch granadíru a iných cestovín treba sebe a hlavne mužovi spraviť radosť nejakým sexi kusom mäsa. Hamburger sa spraví raz-dva (nejaké to mleté mäso uťapkať s vajcom a strúhankou), ale domáce žemle dodajú hamburgeru prívlastok " najlepší, aký som zatiaľ jedol ".


Potrebujeme: 

mlieko 75 ml
voda 50 ml
droždie /ja vždy len sušené/ balíček
maslo 20 g
soľ štipka
vajce 1
múka /ja vždy len polohrubú/ 250 g
vajce na potretie 1


Suroviny nahádžeme do pekárničky, ktorá vymiesi a vykysne cesto. (Prípadne vymiesime a dáme vykysnúť cesto) Z tohto množstva vyjde 6 menších žemličiek. Utlapeme ich na plechu s papierom a dáme do rúry na 180° na 10 minút. Vyberieme, potrieme vajcom a posypeme hrubou soľou a vrátime do rúry na 15 minút. Upečené žemle po rozkrojení ešte môžeme opiecť spolu s mäskom. Ak vám ostanú žemle, šup s nimi do mrazničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára